MASKINERLaserskärning, Durma HD-F3015 6 kw


Den senaste investeringen i maskinparken som har en funktion att effektivisera mycket av det arbete vi tidigare utfört med vattenskäraren. Med denna kan vi skära i stål upp till 25mm, rostfritt upp till 12mm och aluminium upp till 15mm. Kort sagt är det en maskin som både arbetar fort och går fort att ställa om. Den är även mycket bra till arbeten som kräver hög precision.Vattenskärning, Microstep Aquacut 3001.20Wr


Trots den nya laserskäraren har denna maskin fortfarande flera viktiga funktioner. Den kommer fortfarande att användas till grövre material och kan även utföra arbeten i nästan vilket material som helst. Gå gärna in i galleriet och se de arbeten vi utfört i trä.CNC-fräsning, Haas Vf-4ss


Fräsmaskiner fungerar genom att man istället för att förflytta borrverktyget i axiell riktning så förflyttar man arbetsstycket. Vår maskin kommer från amerikanska Haas som är en av västvärldens största maskintillverkare. Den kan förflytta arbetsstycket i x-, y- och z-led, vilket gör att vi får stor frihet i produktionen.

Med denna kan vi även utföra helautomatisk fräsning utifrån en CAD-fil. 

CNC-Svarvning, Haas Tl-1he


Denna maskin fungerar genom att arbetsstycket istället roterar vilket är extra smidigt vid produktionen av axlar och annat. Även denna maskin kan arbeta helautomatiskt.

Kantpress, Baykal APHS-3108×150


När man ska bocka plåt och metall krävs hög precision för att produkten ska bli som den är tänkt. Ofta ska komponenterna senare kunna passas ihop vilket även kräver mycket från denna maskin. Nu för tiden arbetar även kantpressarna med CNC.

Vi använder oss av en kantpress som kan arbeta med material som är strax över 3 meter breda och pressar 150 ton. 

Gradsax, Baykal HNC-3100×13


Vår gradsax har en motor på 30kw som klarar hela 12 klippningar i minuten. Den kan ta material med en bredd på 3100mm och en tjocklek på 13mm.